Sensiwie?

"Met amper 26 letters je lezers verleiden..."

Dat is niet zo eenvoudig, want veel meer tools dan dat heeft een schrijver niet. Maar met creativiteit, skills, ervaring, feeling en de juiste tone of voice heb je altijd een combinatie die teksten laat werken.

Elk woord op de juiste plaats. Geen letter te veel
Je bent op zoek naar een copywriter? Of je twijfelt nog? En ga je voor een tekstbureau of voor een freelancer?
Hieronder vind je alvast wat info over mij en over hoe ik werk.

5/5

Het uurtarief voor copywriters varieert sterk. Je vindt tarieven tussen 40 en 150 euro per uur. Je kan je afvragen of een copywriter die meer dan 80 euro per uur tarifeert, dat ook daadwerkelijk waard is. Levert het je meer op?

Kies je voor een tekstbureau of ga je in zee met een freelancer? Het statuut van de schrijver kan ook een rol spelen. Een freelancer die een hoofdjob heeft en schrijft in bijberoep, heeft doorgaans meer marge om je zeer concurrentiële prijzen aan te bieden. Dat kan interessant zijn, maar de contacten vinden dan meestal plaats buiten de kantooruren of zelfs in het weekend.

Een pasklaar antwoord op deze vraag bestaat dus niet. Duur of niet, dat is relatief. Veel hangt af van je keuze.

Omdat ik schrijf in bijberoep en via mijn hoofdjob als loontrekkende automatisch in regel ben met alle wettelijke verplichtingen, fiscaal en sociaal. Ik hoef ook niet te investeren in een kantoor en dat aan jou door te rekenen. Daarom kan ik je zeer interessante tarieven aanbieden. 

Werk je samen met een tekstbureau, dan zullen de contacten vooral tijdens de kantooruren  plaatsvinden. Kies je voor een freelancer, dan is er wellicht meer flexibiliteit. Werk je samen met een freelancer in bijberoep, dan zullen de contacten vooral buiten de kantooruren plaatsvinden. Maar dat kan voor jou misschien net een groot voordeel zijn als je zelf overdag aan het werk bent.

Ja. Ik werk overdag als taaltrainer. En dat gebeurt tegenwoordig vaak online. Enkele keren per week ben ik op locatie in bedrijven, vooral in het Brusselse en de regio Mechelen-Leuven. Tijdens of buiten de kantooruren? We kunnen altijd een afspraak maken op een moment dat het ons het best past. Online of op locatie.
Kies je voor Sensicopy, dan krijg je dus zeer veel flexibiliteit.

Snel uitgelegd: een copywriter brengt je boodschap kort en krachtig om klanten aan te zetten om te kopen, short-form copy dus. Long-form copy is voor de content writer: die schrijft langere teksten om lezers te informeren of te entertainen.

De teksten van de content writer leiden surfers naar jouw website. Eenmaal op die website stuurt de copywriting hen naar de winkelmand.

Beide worden samen gebruikt. Langere teksten voor op de onderliggende pagina’s van een website of een brochure of perstekst. Korte boodschappen en calls-to-action op de homepage en de onderliggende pagina’s.

Ik zorg voor je long en short copy. Voor het bedenken van slogans of baselines neem je beter contact met iemand die daarin is gespecialiseerd.

Search Engine Optimization (SEO) is zoekmachinevriendelijke teksten schrijven. Je kan pareltjes van teksten op je website hebben, maar als surfers ze niet vinden, brengen ze weinig op.

Surfers die op zoek zijn naar producten of diensten die je aanbiedt, tikken een of meerdere trefwoorden in de adresbalk. Hoe meer je die woorden door je teksten weeft, hoe hoger een zoekmachine je website zal ranken. Al is de architectuur van de website ook bepalend voor een goede ranking.

Voor het schrijven van goede, boeiende en informatieve content heb je creativiteit en een vlotte pen nodig en weet je wat je doelpubliek wil. Voor het schrijven van doeltreffende SEO-copy gebruik je specifieke technieken en daar kan je cursussen voor volgen. De kunst is om boeiend en informatief te schrijven voor menselijke lezers én tegelijk ook voor Google. Het eindresultaat moet een tekst zijn die een perfecte balans is tussen wat menselijke lezers willen en wat algoritmen indexeren. Dat vereist talent, techniek en ervaring.

Dat hangt ervan af. Van je schrijftalenten en de tijd die je daarvoor al dan niet beschikbaar hebt. In het schrijven van een goede tekst kruipt heel wat tijd. Tijd die je misschien liever anders besteedt. Maar zelfs al heb je een vlotte pen en heb je de tijd, dan nog kan het interessant zijn om een schrijver te huren. Jij kent je zaak natuurlijk heel goed en misschien vind je bepaalde zaken daarom vanzelfsprekend. Maar dat geldt niet voor je lezers. Een schrijver verplaatst zich in het hoofd van je lezers en vertelt jouw verhaal aan je lezers vanuit hun oogpunt. Niet vanuit jouw oogpunt, zoals jij dat misschien zou doen.

Dat kan. Webdesign is een aparte specialiteit maar een WordPress-website zoals bijvoorbeeld sensicopy.be kan ik voor jou maken. We maken gebruik van bestaande templates die we aanpassen. Er zijn veel templates gratis beschikbaar zodat je ongetwijfeld je stijl vindt en tegelijk je budget perfect onder controle houdt, omdat je niet moet investeren in de opbouw van een website vanaf nul. De pagina’s en de lay-out passen we aan naar wens en noden.

Omdat ik je zaak door en door ken, kan ik ook nadien zorgen voor je nieuwsbrieven. Dat totaalpakket is interessant voor een starter of als je je bestaande website wil vernieuwen en binnen een duidelijk bepaald budget wenst te blijven. 

Omdat ik altijd gepassioneerd ben geweest door taal en daar elke dag actief mee bezig ben. Ik neem de tijd om jou en jouw zaak te leren kennen, kijk bij je concullega’s en ga op zoek naar wat jou onderscheidt van de anderen. Ik start met het schrijven van een tekst die interesse en emotie opwekt. Daarna gaat de tekst in een ‘mathematisch bad’: ik voeg er een optimale dosis veel gezochte trefwoorden en synoniemen aan toe en waak erover dat lezers dat op geen enkel moment als storend ervaren. Een goede schrijver van webteksten maakt van surfers de lezers van jouw verhaal en maakt van je lezers je klanten.
Door mijn hogere studies Nederlands en mijn dagelijkse activiteiten als taaltrainer kan je er bovendien ook gerust in zijn dat je teksten taalkundig hun sterren waard zijn.

En al die passie krijg jij aan de beste prijs! Daarom is kiezen voor Sensicopy een goede beslissing.

Proton is een e-mailprovider die cryptografie gebruikt om de privacy optimaal te waarborgen
Stuur me een mail via sensicopy at proton.me of gebruik de oranje knop

sensicopy-content-seo-copywriting-rijmenam-bonheiden-mechelen-antwerpen

Aim for growth

Let’s meet